Strokovna ekskurzija na Kozjansko

Osmega septembra smo se člani čebelarske družine Velka – Sladki vrh in čebelarska družina Pesnica odpravili na strokovno ekskurzijo na Kozjansko. Program ekskurzije nam je pripravilo tamkajšnje turistično društvo iz Pilštajna.

Najprej smo se ustavili na čebelarstvu Kozmus v Pilštajnu. Dr. Kozmus je zaposlen na ČZS in je velik strokovnjak na področju čebelarstva. Povedali smo mu naše poglede na naše čebelarstvo. Pot smo nadaljevali v trg Pilštajna, ki je že v preteklosti imelo trške pravice. Usedli smo se v opuščeni razred nekdanje osnovne šole in prisluhnili zelo strogi učiteljici. V Pilštajnu gradijo vso zgodbo okrog Drnulovca (dren) in Sv. Eme. V nadaljevanju smo obiskali mlin na vodni pogon. Tam smo imeli degustacijo različnih kruhov in namazov. Naše potepanje se je nadaljevalo na gradu Podsreda. Sledilo je še kosilo na eni od njihovih turističnih kmetij.

Skupna ugotovitev je bila, da Kozjansko ni tako daleč od nas pa smo vseeno večina bili prvič in doživeli veliko novega. Lahko so nam za vzor kako se iti turizem na vasi.

Viktor Kapl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.