Strokovna ekskurzija 2017

Člani čebelarske družine Velka-Sladki Vrh smo organizirali 19. avgusta strokovno ekskurzijo v Belo krajino. Na strokovni ekskurziji so se nam pridružili čebelarji čebelarske družine Pesnica in čebelarji iz sosednje Avstrije.

Program je bil zanimiv in poučen. Najprej smo si v Kočevskem rogu v vasi Ponikve ogledali plemenilno postajo kranjske sivke. Lokacija je daleč vstran od naselij ali drugih čebelnjakov. V nadaljevanju smo se ustavili na čebelarstvu Sever v Semiču. Tam smo imeli degustacijo medu in medenih izdelkov.

Okrepčali smo se na turistični kmetiji Cerjavec ob izviru Krupe. Ogledali smo si njihovo imitacijo stare lesene hiše z avtentično opremo (po naše cimprače). Na tej lokaciji smo si še ogledali izvir reke Krupe, ki priteče na površje direktno pod vznožjem skale.

Našo ekskurzijo smo zaključili po “naše” v znameniti kleti vinogradništva Prus. Vinogradništvo Prus je vodilno na Slovenskem trgu na področju vina. Zasajenih imajo cca 50.000 trt in proizvajajo 40 vrst vina. Vinar Jože Prus je izvedel degustacijo na zelo slikoviti način tako, da je zainteresiral k poslušanju tudi tistega, ki za vino nima preveč posluha.

Sledila je še samo vožnja proti domu. Na avtobusu smo strnili vtise in soglašali, da je ekskurzija bila poučna, zanimiva in sproščujoča ob druženju s sosednjimi čebelarji.[fancygallery id=”4″ album=”16″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.