UPOŠTEVANJE VARNOSTNIH UKREPOV PRI PREMIKIH IN OSKRBI ČEBEL

UPOŠTEVANJE VARNOSTNIH UKREPOV PRI PREMIKIH IN OSKRBI ČEBEL

Dne, 19.3.2020 smo na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije objavili priporočila, namenjena  čebelarjem in kupcem pri prodaji čebeljih pridelkov in izdelkov. V tem dopisu pa podajamo priporočila vsem čebelarjem, ki boste čebelje družine oskrbovali na terenu oz. boste le te premikali na čebeljo pašo.

Gneče na cestah v tem trenutku ni. Pa vendar je potrebno biti previden, v kolikor bi vas zaradi nadzora s strani oseb, ki imajo pooblastilo za nadzor prometa in gibanja ljudi ustavili. Upoštevanje nadaljnjih  priporočil je smiselno tudi, ko se morate ustaviti bodisi na bencinski črpalki bodisi v kmetijski zadrugi. Priporočamo vam, da v vseh gornjih primerih uporabljate zaščitno masko in zaščitne rokavice ter ohranjate varno razdaljo do drugih oseb. Ker ste v tem času na poti, je težava tudi z umivanjem rok. Priporočamo vam, da imate za razkuževanje rok pri sebi razkužilo, ki ga po potrebi uporabite.

Upoštevajte tudi vse ostale ukrepe, ki so objavljeni v priporočilih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano https://www.gov.si/novice/?org[]=27 in ostale pomembne informacije na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Bodimo vzor drugim!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.